fazla kullanıldığı zaman psikolojinize yazık edeceğiniz medyadır. ondan az yerde bulunursanız ve özellikle haber için doğru adresleri takip ederseniz sıkıntı olmaz. tek haber değil tabi, sevdiğiniz konularda doğru adresler önemli. gerisi çöp.
sosyal medya
ülkemizde insanları kaynaştırmaktan çok birbirlerini kıskandırmaya,kapıştırmaya,kutuplaştırmaya,karşılıklı hakaret alışverişine yarayan iletişim alternatifi..
"ne senle yaşanıyor ne de sensiz oluyor" diyerek girizgâh yapılan, "heves mi kaldı" ile ara verilen mecrâ.
her yer arabesk, her yer fantezi.[ybkz]swh[/ybkz]
her yer arabesk, her yer fantezi.[ybkz]swh[/ybkz]
fazlasıyla cıvığının çıktığı şu günlerde uzak kalmak bünyeye artı bir şeyler katıyor. misal telefonun şarjı bile daha uzun gidiyor.
gündemi belirleme ve insanları örgütleme konusundaki etkisinin ortaya çıkmasıyla, görsel medyanın, istila etmek için var gücüyle çalışmaya başladığı platform. bu çalışmanın son örneği, her televizyon dizisinde görmeye başladığımız, ekranın sağ alt köşesinde dakika başı beliren hashtag'ler. ilk bakışta, insanların twitter'a olan ilgisinden yararlanarak reyting artırma kaygısı gibi görünüyor. ancak bu olaya, leyla ile mecnun'un geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde de rastladık. (#leylailemecnunuseviyorum) bu dizi trt-1'de yayınlanıyor ve trt reyting ölçümlerinden çekilmişti. bu da demek oluyor ki, olay reytingden çok, gündemi değiştirme çabasından ibaret. hayatımız dizi olmuş durumda, malum. ama sahibinden satılık ana haber bültenlerinin ve gazetelerin es geçtiği tüm haberler, sosyal medya sayesinde anında yayılıyor. bu durum, bize ninniler söyleyenler için büyük bir tehlike. geçtiğimiz günlerde, süper baba ve o dönem yayınlanan diğer birkaç dizi ile ilgili bir haber ortaya atılmıştı. 28 şubat sürecinde, halkı etkileyecek, askeri sempatik gösterecek şekilde yönlendirmeler yapılmış sözümona. pek çoğumuz neticelerimizle güldük buna tabi. şimdi bu twitter vasıtasıyla yapılanlara bakıyorum da, bu saçmalığın nereden çıktığını daha iyi anlıyorum. geçmişte değil ama, şu an yapılan tam da bundan ibarettir. üstelik sadece dizilerle değil, her türlü kitle iletişim aracı kullanılarak, el birliğiyle. dervişin fikri neyse zikri de odur diye boşuna dememiş atalarımız.
son dönemlerin meşhur betimlemesi. modern çağda türlerini değiştiren iletişim ihtiyacının, sanal alemi kapsayacak halde ki türevinin adı. avcarlıçürükün benzetmesi ile; aslınsa asosyalliğin bir göstergesi. kendisine katılıyorum sayın sözlük ahalisi
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?