12 nisan 2025 beşiktaş jimnastik kulübü olağan divan kurulu toplantısı

gidiyorum bu
ICEC İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-Anadolu Oditoryumunda saat 10.30'da başlayacak olan etkinlik. başkan serdal adalı'nın kulübün Bankalar Birliğine olan borcundan çıkış planına dair geniş bir bilgilendirmede bulunması bekleniyor.
gidiyorum bu
bir önceki başkan hasan arat'ın da iştirak ettiği toplantı. etkinliğin hemen başında divan başkanı tevfik yamantürk ile sert bir tartışma yaşamışlardır.



"Çok tatsız bir başlangıç oldu. Beşiktaş divanına yakışmayacağı için üzerine pek gitmiyorum ama Beşiktaş divanında kaçıp da gideni sonuna kadar kovalamak da var.

yanına ister Polonya cumhurbaşkanını, isterse Katar emirini alsın; onu mezara kadar kovalayacağım."
gidiyorum bu
"17. sıraya yazmışlar. Akşama da kalsa, geceye de kalsa bekleyip konuşacağım. Beşiktaş çatısı altında konuşacağım dedim. Konuşmak için bugünü bekledim. Sıramı bekleyeceğim."
gidiyorum bu
"Beşiktaş'ın stratejik bir hamlesi olan sermaye artırımı SPK tarafından onaylandı. Şirketimizin çıkarılmış sermayesi yüzde 400'lük artışla 1.2 milyar TL'den 6 milyar TL'ye yükselecek. Bu işlem sonucunda yaklaşık 4.7 milyar TL gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Tarihi bir adımdır. SPK'dan aldığımız onay, Beşiktaş'ın aydınlık geleceği için önemlidir. Buradan gelecek kaynakla bankalara olan borcumuzu kapatacağız. Bankalara borcu olmayan Beşiktaş, sadece birkaç hafta uzağımızda. Finansal bağımsızlığımızı kazanmış olacağız. Sadece finansal işlem olarak değerlendirmek yanlış olur. Bu süreç hepimiz adına gurur verici, tarihi ve camiamızın büyüklüğüne yakışır bir adımdır.

bu, Beşiktaş tarihindeki en büyük borç azalması demektir. Kulübümüz son bir yıl içerisinde yaklaşık 50 milyon Euro faiz ödemiştir. Futbol a takımımızın maaş ve prim bütçesi yaklaşık 100 milyon euro olduğu ortamda faiz tutarının önemini göreceksiniz.

Bizi en çok zorlayan şeylerden biri de geçtiğimiz sezon yapılan transferlerin bonservis vadeleridir. Bu anlaşmalar yapılırken nakit akışı kısmı pek de iyi niyetli olmayan şekilde oluşturulmuştur. Yapılan transferlere ait olan, Mayıs 2025 sonrasına atılan bonservis ödeme miktarı 22 milyon euro'dur. Toplamda da aralık ayı sonuna kadar yapılacak ödeme 45 milyon euro'dur. Mayıs seçimi sonrasına atılan ödemeleri takdiri siz değerli Divan üyelerimize bırakıyorum.

Hangi şubeye ne kadar harcandı, görebilirsiniz. Hasan (Arat) Bey burada. Biz bu zararları kendimize göre yazmadık. 5 milyon euro'larda olan 21 milyona nasıl dayandı, ben onu merak ediyorum. Biz bu 15 milyon artı zarar yok gibi mi davranalım. 6 milyon zararla idare edilebilen bir amatör şubeyi, 21 milyon zarara getirecek sebep neydi? Bu 15 milyon nereye harcandı, ben bunu merak ediyorum. Hepsi bu.

Beşiktaş'ımız ne zaman iyi bir gidişat yakalasa ortaya çıkan bir el bizi aşağı çekiyor. Gaziantep maçında olanlar, derbi galibiyetimizin hemen sonrası Göztepe maçında yapılanlar bize verilmeye çalışılan mesajdır. 'Susun, yoksa daha büyüğü geliyor' denilmektedir.

Bu ülkede hiçbir kurum, hele de TFF iki takımlı bir rekabete çanak tutamaz. Kimse iki büyüklü bir yarış yaratıp, Beşiktaş'ı bunun dışında tutamaz. Beşiktaş'ın bu sezon yarışın gerisinde kalması kimseye bu fırsatı veremez. Kendimize imtiyaz isteyen bir camia olmadık. Adalet bu camianın en doğal hakkı. Beşiktaş gücünü camiasından, taraftarından alır. Beşiktaş'ı karşısına alanlar, en ufak bir sakınca görmediyse, biz de onlarda karşısında durmaktan en ufak bir tereddüt duymayız. TFF, adaleti sağlayamayacağını açıkça belli etti. TFF ve tüm kurullarının gereğini yapmasını talep ediyoruz."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol