confessions

beşiktaşk

1. nesil Yazar - uzman yazar - Yazar -

  1. toplam entry 34
  2. takipçi 0
  3. puan 7326

2010 2011 sezonu basketbol kombine fiyatları

beşiktaşk
aşağıdaki şekilde değişen fiyatlardır. her ne kadar zam gelmiş olsa da allen iverson geldikten sonra satışlarda ciddi bir artık olması bekleniyor. fiyatlar;

PROTOKOL KARşıSı üST A2 200 TL

PROTOKOL KARşıSı üST B2 240 TL
PROTOKOL KARşıSı üST C2 270 TL
PROTOKOL KARşıSı üST D2 240 TL
PROTOKOL KARşıSı üST E2 200 TL
PROTOKOL KARşıSı ALT A1 240 TL
PROTOKOL KARşıSı ALT B1 270 TL
PROTOKOL KARşıSı ALT C1 300 TL
PROTOKOL KARşıSı ALT D1 270 TL
PROTOKOL KARşıSı ALT E1 240 TL
POTA ARKASı F-G-H 200 TL
BENCH ARKASı (YAN) ı 340 TL
BENCH ARKASı J 850 TL
PROTOKOL TRiBüN K 1.000 TL
BENCH ARKASı L 850 TL
BENCH ARKASı (YAN) M 270 TL
POTA ARKASı N2-O2-P2 200 TL

muhammed demirci

beşiktaşk
henüz 15 yaşında olmasına rağmen, kendisinden çok şey beklenilen ve 1-2 yıl içerisinde profosyonel sözleşme imzalanması beklenilen futbolcumuz. batuhandan çok daha olgun davranış ve konuşmalarıyla yetenekleri kadar kişiliği ile de beğeni kazanmıştır.

kemal gülçelik

beşiktaşk
beşiktaş tarihinin unutulmaz futbolcularından.

---------------alıntı---------------
profesyonellik öncesi dönemin en önemli santrforlarından biri olarak kabul edilen kemal gülçelik, 1923 yılında istanbul’da doğdu. oyun stili ve attığı gollerle ‘keklik santrfor’ olarak adlandırıldı. rumelihisarı’nda oynarken, beşiktaş’ın baltalimanı’nda yaptığı antrenman maçlarında yönetici fevzi uman’ın dikkatini çekti. 1941’de beşiktaş’a geldi. siyah-beyazlı takımın en parlak dönemlerinde sabri, hakkı, kemal, şeref, şükrü’lü kadrosunda santrfor olarak unutulmaz gollere adını yazdırdı. galatasaray’a 14, fenerbahçe’ye 7 gol kaydederek, derbilere de imzasını attı. özellikle galatasaray’la oynanan maçlarda sergilediği müthiş futbol ve attığı goller, onu beşiktaş tarihinin unutulmazları arasına soktu. 2’si istanbul ligi, 1’i de istanbul kupası olmak üzere 3 resmi maçta 6’şar gol atarak kırılması güç bir rekorun sahibi oldu. 1949’da genç yaşta futbolu bıraktı.
---------------alıntı---------------

bülent aziz esel

beşiktaşk
topu ayağına aldığında karşısındaki rakip oyuncuyu şaşkına çevirirdi. hem güçlü fiziği, hem de uzaktan attığı şutlar yüzünden ‘kasatura bülent’ lakabını almıştı. 1927 yılında dünyaya gelen bülent, kırıkkalespor’da futbola başladıktan sonra 1943-48 yılları arasında ankaragücü’nde forvet olarak oynadı.1948’de beşiktaş’a transfer olan esel, aynı yıl kazanılan istanbul şampiyonluğunda büyük pay sahibiydi. bir sezon sonra 20 gol atarak, şükrü gülesin’le birlikte takımın en büyük hücum silahı haline geldi. 50-51 sezonunda adalet’te forma giyen bülent esel, palermo’nun spal takımıyla anlaşarak italya’ya gitti. bu ülkede 3 yıl futbol oynayan bülent esel, güçlü fiziği sayesinde çok başarılı oldu. 1951-54 yılları arasında spal takımında 77 lig maçında 27 gol atmayı başardı. italya’da ki başarılı dönemin ardından 1954’te beşiktaş’a dönen bülent esel, 1954’ten 57’ye kadar beşiktaş’ta oynadıktan sonra altınordu’ya transfer oldu ve bu takımda futbol yaşamını noktaladı. futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapan esel altınordu ve uşaksor’da uzun yıllar çalıştı.

faruk sağnak

beşiktaşk
1924 yılında istanbul’da doğdu. beşiktaş’ta yetişti ve 1944 ile 1956 yılları arasında, tüm kadrolarda eksiksiz görev yaptı. defans, orta saha ve hücum hattının sol kanatlarında tüm mevkiilerde aynı başarıyı göstererek oynadı. kelimenin tam anlamıyla bir “joker” oyuncusuydu.

top tekniği, oyunu okuyuşu, defansta oynarken ileri uçtaki arkadaşlarına attığı paslar, orta sahada oynadığı maçlarda ise yine önündeki gol adamlarına attığı milimetrik paslar, klasının aynasıydı.

milli maç organizasyonlarının iptal edildiği harp yıllarına rastlayan gençlik döneminde, bu şerefe nail olamamıştı ama üstün klasını sonuna kadar koruduğu son döneminde, milli takım’a davet edilmesi, o’nun ne çapta futbolcu olduğunun en somut örneğidir.

12 yıl aralıksız formasını taşıdığı beşiktaş’ta, 273 maçta yer aldı ve 25 gol kaydetti rakip kalelere.
futbolu bıraktıktan sonra muhtelif dönemlerde beşiktaş yönetim kurulları’nda görev aldı. tam bir oyuncu sarrafı olarak da tanınır. 1959-60 sezonunun şampiyon kadrosu oluşturulurken; birol pekel, şenol birol, arif ve tuncay demirtaş gibi genç oyuncuları keşfedip, beşiktaş’a kazandıran o’dur.

şevket yorulmaz

beşiktaşk
beşiktaşımızın unutulmaz futbolcularından.

---------------alıntı---------------
1950’li yılların unutulmaz oyuncusu şevket yorulmaz, 1926’da konya’da dünyaya geldi. futbola konya idmanyurdu’nda başladıktan sonra 23 yaşında beşiktaş’a transfer oldu. beşiktaş’ta 1951-52 ve 1952-53 sezonlarında gol kralı olan şevket yorulmaz, özellikle ceza alanı içindeki fırsatçılığı, çabukluğu ve gol vuruşlarıyla dikkatleri çekti. 3 kez a milli formayı giyen şevket yorulmaz, derbilerin golcüsüydü fenerbahçe ağlarına 10, galatasaray ağlarına da 9 gol atarak, beşiktaş tarihine adını yazdırdı. futbolu bıraktıktan sonra uzun süre beşiktaş yönetimi’nde görev alan yorulmaz, daha sonra divan kurulu üyeliği ve kulüp müdürlüğü görevlerini de üstlendi.
---------------alıntı---------------

hüsnü savman

beşiktaşk
beşiktaşımızın unutulmaz futbolcularından.

---------------alıntı---------------
1908 yılında doğan hüsnü, beşiktaş’ın bandırma deplasmanına gidişinde kulüp yetkilileri tarafından beğenilip takıma kazandırıldı. 1926’dan 1943 sonuna kadar 17 yıl beşiktaş formasıyla genellikle solbek, bazı maçlarda da santrfor olarak oynadı. beşiktaş’ın ilk milli futbolcusu olan hüsnü savman, 8 kez a milli forma altında görev yaptı, 3’ünde sahaya kaptan olarak çıktı. cesaretli futbolu, kişiliği ve beyefendiliğiyle tanınan hüsnü savman, kısa sürede kulübün sembol isimlerinden biri haline geldi. beşiktaş’ta baba lakabı da ilk kez hüsnü savman’a verildi. baba hüsnü, 1 kez türkiye birinciliği, 1 kez milli küme, 6 kez istanbul ligi ve 1 kez de istanbul şildi şampiyonluğu yaşadı. futbolu bıraktıktan kısa bir süre sonra, henüz 37 yaşındayken öldü.
---------------alıntı---------------

hüseyin saygun

beşiktaşk
beşiktaşımızın unutulmaz futbolcularından.

---------------alıntı---------------

istanbul beyazıt'ta 1920 yılında doğan hüseyin saygun, futbola kadırga'da başladı. bir süre kurtuluş'ta futbol oynadıktan sonra beşiktaş'a transfer oldu. 1936'dan 1947'ye kadar giydiği siyah-beyazlı formayla çok başarılı maçlar çıkarttı. 1947-48 sezonunda vefa'da oynayan hüseyin, bir yıl sonra beşiktaş'a döndü ve futbolu siyah-beyazlı forma altında bıraktı. orta sahada oyunu yönlendiren ve günümüzde “playmaker” olarak adlandırılan saygun, derbilerde fenerbahçe ve galatasaray'a karşı da 4'er gol kaydetmeyi başardı. 9 kez a milli olan ve “çengel” lakabı ile anılan hüseyin saygun, 1959 yılında teknik direktör remondoni'nin takımı bırakması üzerine beşiktaş'ı çalıştırdı. 1994 yılında da vefat etti.

---------------alıntı---------------

beşiktaş'ımızın renkleri ve ilk rozeti

beşiktaşk
---------------alıntı---------------
yıllardır beşiktaş’ın ilk renklerinin kırmızı-beyaz olduğu, balkan savaşı\\\\\'nın kaybedilmesinin ardından siyah-beyaz olarak değiştirildiği söylenir. beşiktaş tarihi ile ilgili bir çok kaynak böyle yazmaktadır. ancak 100. yıl belgeselinin hazırlanması sırasında yapılan ayrıntılı araştırmalarda, kırmızı rengin kullanılmadığı, renklerimizin her zaman siyah-beyaz olduğu yönündeki belgeler ağırlık göstermiştir. beşiktaş 100. yıl belgeseli yapımcısı tuğrul yenidoğan, yaptığı araştırmalar sonucunda bu tartışmalara noktayı koymuştur:

osman paşa konağı’nda başlangıçta ferdi sporlar yapıldığından herhangi bir forma rengine gereksinim duyulmadı. ancak sporcuların sayısı her geçen gün yeni katılımlarla artmaya devam edince, eğitimini fransız mektebinde tamamlamış mehmet şamil bey kurucular heyetini topladı. okul günlerinde kullandığı, okulunun renklerini taşıyan rozeti yakasından çıkardı ve gösterdi: “bizler de tıpkı bu rozet gibi bir rozet yaptırmalı ve kulübümüz’de spora devam eden her azayı bu rozeti taşımaya mecbur tutmalıyız” dedi. toplantıya katılanlar mehmet şamil bey’in teklifini heyecanla kabul ettiler. toplantının sonunda rozette yer alacak kulüp renkleri de kararlaştırıldı. tabiatın bütünüyle birbirine zıt iki ana rengi kulüp renkleri olarak seçildi: siyah ve beyaz...
beşiktaş’ın ilk rozetinin yapıldığı tarih, fransız mektebindeki rozetlerden esinlenerek miladi yıl olarak “1906” yazıldı. üstte arap harfleriyle “beşiktaş” yazarken, sağda “j”, solda “k” harfleri yer aldı. rozetin arka yüzünde “konstantinopolis”te yapıldığı yazılıdır ve iç tarafında rozeti yapan ustanın mührü yer almaktadır. rozetteki armada yer alan yıldızın 6 köşeli olduğu dikkat çekmektedir. 2. meşrutiyet’e kadar (1908) bu 6 köşeli yıldız kullanılmıştır. bu rozet, iskender yakak tarafından onursal başkanımız süleyman seba’ya hediye edilmiştir.
---------------alıntı---------------

[image_tasima]bjk.com.tr/tr/images/haberler/manset/rozet_on.jpg[/img_tasima]


[image_tasima]bjk.com.tr/tr/images/haberler/manset/rozet_arka.jpg[/img_tasima]

avcılar kartal yuvası

beşiktaşk
resmi sitede yakın zamanda faaliyete geçeceği duyurulan kartal yuvası şubesidir. merkez mahallesi çiğdem caddesi no: 40 avcılar / istanbul adresinde faaliyet gösterecekmiş. avcılarda yaşayan kartallarımızın ilgi göstermesini umuyorum.

ulvi güveneroğlu

beşiktaşk
15 yıl boyunca (1979-1994) beşiktaş'ımızın formasını giymiş efsane defans oyuncumuz. beşiktaş'ımızda 406 lig maçına çıkmış (kulüp tarihinde en çok forma giyen ikinci oyuncu), beş kez şampiyonluk yaşamıştır.

tayfur havutçu

beşiktaşk
disiplini ve efendiliği ile beşiktaşlılık değerlerini taşıyan ve uzun yıllar beşiktaşımıza hizmet etmiş efsanevi beşiktaşlı futbolcu. futbol hayatını noktaladıktan sonra antrenörlük yapmaya başlamıştır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol