confessions

avcarlıçürük

2. nesil Yazar - - Yazar -

  1. toplam entry 13433
  2. takipçi 0
  3. puan 246780

sırrı süreyya önder

avcarlıçürük
--alıntı--

BDP heyetinin bugün İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşmesi bekleniyor. Gezi Parkı direnişinde yaşananlar nedeniyle ismi imralı'ya gidecek 6. heyetten çıkartılan BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in bugün de adaya gitmeyecek olması dikkat çekti.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuran ve dün imralı Adası'na gitmeleri beklenen BDP heyetinin istanbul'da olduğu ve imralı Adası'na bugün gitmelerinin beklendiği öğrenildi.

En son 7 Haziran'da Öcalan ile görüşen ve dün imralı'ya gitmeleri beklenen BDP heyetinin istanbul'da olduğu ve imralı Adası'na bugün gitmelerinin beklendiği öğrenildi.

imralı Adası'na gitmesi beklenen heyetin BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan oluştuğu öğrenildi.

Öcalan uyarmıştı

Abdullah Öcalan, 6. heyette Sırrı Süreyya Önder'in yer almamasını eleştirerek, "Benim belirlediğim heyete müdahale laubalilik. Bir daha heyete müdahale edilirse süreci gözden geçiririm" demişti.

--alıntı--

tam da, taksim gezi parkı direnişi sayesinde insanlar kenetlenmiş ve yıllarca doğu'da (vurgula: aslında) neler yaşandığını anlamaya başlamışken, bdp cephesinin bu tavrına anlam veremiyorum ben. yani süreç süreç dediniz, esas süreç bu işte. yıllardır anlatamadığınızı, yaşayarak anlamaya başladı insanlar. bu sefer de siz baltalamaya çalışıyorsunuz süreci. anlayamıyorum.

ahmet şahbaz

avcarlıçürük
tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan katil.


--alıntı--

sarısülük olayında, meşru müdafa olup olmayacağı dava sonunda belli olacak. Sarısülük'ü vuran polisle ilgili hakimin kararı: "Tutuklanmasının ilerde telafi edilmeyecek zararlara yol açacağı anlaşılmıştır"

--alıntı--

vicdan

avcarlıçürük
türk dil kurumu tanımı: "Kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerine dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan güç."

bunu kaybettiğiniz zaman, her türlü kötülüğü yapabilmeniz ve hoş görebilmeniz mümkündür. mesela "kendinden olmayan"a yaşama hakkı tanımayanlar, vicdanlarını çoktan kaybetmişlerdir. ve muhteşem adalet sistemimiz sayesinde, aramızdalar onlar. hiçbirimizin can güvenliği yok.

ethem sarısülük

avcarlıçürük
dün gece kadıköy'de binlerce insanla birlikte andığımız, adını haykırdığımız, "yaşıyor" dediğimiz yoldaş. unutmayacağız.

https://pbs.twimg.com/media/BNjLqdKCQAEjNQY.jpg:large
http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/784378144.jpg?1372142501

taksim gezi parkı direnişi

avcarlıçürük
bitti zannedenlerin rüya gördüğü direniş. 1 aydır bittiğini iddia ediyorlar ama her geçen gün, sokaklara inen insan sayısı daha da artıyor. insanca yaşama hakkına sahip olmadan; katillerden hesap sormadan, hiç kimse evine girmeyecek. boş yere heveslenmeyin. bu daha başlangıç. evet, hâlâ başlangıç.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol