sokrates... aaah koca yaşlı tonton... atina da, kardeşler hipermarket in hemen çaprazındaki gazanferlerin kahvesinde tavla atar, sabah akşam lak lak yapar, genç-yaşlı demeden herkesin bilgisizliğini yüzlerine vururdu.
koca atina düşman kesildi bu zavallı adama, sonra büyüklüğünü anladılar, "ezanı sen oku camiden çıkmayalım baba" diye yaltaklandılar ama nafile... o gönlünü içinden geldiğine inandığı seslere kaptırmıştı bi kere....içinden gelen ses ise ona "sen hiç bir bok bilmiyorsun olm, daha da kötüsü bu at dallaması sütü bozuk yunanlılar da bi bok bilmiyor işin kötüsü bi bok bilmediklerini de bilmiyor" diyordu.
çıplak ayakla gezer, sakallarını uzatırdı, uzaktan görenler şarap parası isteyecek sanıp kaçar, tanıyanlarsa gördüğü yerde selamını esirgemez, "caddede iki tiki sofist bulsak da şu koca çınar göt etse" deyyu gözünün içine bakarlardı. kendine has yaşam tarzı ve düşünüşleri beraberinde pek çok takipçiyi getirdi. görece yaşlılar, bu bizim kabına sığmaz eleman için: "gençlerin aklını sikiyor" gibi söylentiler çıkardı, tabi gençlere babaları "bok bu yenmez" dese gençler gider inadına pide kuyruğuna girer gibi dizilirler.
her neyse güzel kardeşlerim abilerim ablalarım, işin magazin kısmını geçip doğrusuna gelecek olursak bu pek feyizli abimizin kendine ait kaleme aldığı tek bir eseri yoktur. öğrencisi platon un yazdıklarından bu adamı tanıma fırsatına erişen nesilleriz biz. bu nedenle bazı kendini bilmezler sokrat için "platonun hayali kahramanı olabilir" gibi bir takım cümleler söylerler. eminem mi lan bu shady si olsun! at dallamasına bak tövbe tövbe ya... neyse gerçi adamlar da haklı, puşt platon socrates in %100 emin olduğumuz diyologlarını kaleme alıp bitirdikten sonra, "tuttu lan bu tarz" diyerek serdar ortaç gibi copy-paste albümler çıkarıp kendi düşüncelerini de sokrates e yüklemiştir. bu nedenle, sokratesin diyologlarını okumadan önce platon a hakim olup, "heee ona öyle demezler yakaladım seni çakaaaal" diyerek okumalı, okumalı, okumalıyız.
masal saati bitti. iyi geceler!
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?