onno tunç

avcarlıçürük
2002 yılında, yalova belediyesi tarafından adına anıt dikilen, 1996 yılında kaybettiğimiz müzisyen. bu anıt, kimliği belirsiz (!) kişilerce 10 yıldır sürekli saldırıya uğramakta ve tahrip edilmekteymiş. yalova belediyesi de bu duruma dahiyane bir çözüm getirerek, anıtı yıkmış.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25344488/

haklılar tabi. sonuçta 2012 yılındayız, güvenlik kameraları ve mobese kayıtlarıyla kişileri tespit edip yaptırım uygulama ve eseri korumaya alma şansları yok. çok çaresiz kalmışlar, yazık.
avcarlıçürük
16 yıl önce bugün [ybkz]swh[/ybkz] ebediyete uğurladığımız müzik dehası. saygıyla ve büyük, çok büyük bir özlemle anıyoruz.

---------------alıntı---------------
Ohannes Tunçboyacıyan -kısaca Onno Tunç olarak bilinir- (d. 1948 - ö. 14 Ocak 1996), Ermeni asıllı müzisyen ve besteci. Arto Tunçboyacıyan'ın kardeşi. Müzik sektöründeki en bilinen bestecilerden olan Tunç, Sen Ağlama, Git, Geri Dön, Değer mi, Hadi Bakalım, Gir Kanıma, Vurulmuşum Sana, şinanay, Seni istiyorum ve şov Yapma gibi bestelerle Türk müzik tarihindeki usta isimlerden biri haline gelmiştir. 1948 yılında istanbul/Feriköy'de doğdu. Anne adı Setrak, baba adı ise Valentino'dur. Türk pop müziğine besteci ve aranjör (düzenlemeci) olarak eserler kazandırdı. Aynı zamanda bas gitaristtir. Okay Temiz'in Zikir (1981) albümünde bas,MFö'nün Yalnızlık ömür Boyu (1984 - Ele güne karşı yapayalnız) ve Mustafa Sandal'ın Beni ağlatma (1994 - Suç Bende) , Bülent Ortaçgil'in Benimle Oynar mısın (1974 - Benimle Oynar mısın ) albüm ve şarkılarında bas çalmıştır. Sayısız kez Eurovision şarkı Yarışması Türkiye Finalleri'nde besteci ve aranjör olarak yer almış, 1978 ve 1981 yıllarında aranjör ve orkestra şefi olarak bu yarışmada Türkiye'yi temsil etmiştir. Pop müzik bestelerinin yanı sıra solo saksafon ve orkestra için "Su" adında bir parçası vardır. Yaptığı düzenlemelerdeki armoniler, orkestralama tekniği ve yakaladığı sound ile Türkiye'deki pek çok müzisyen tarafından hayranlıkla izlenmiştir.
Ayrıca 1987 yapımı Rumuz Goncagül isimli film ve 1986 yapımı Aaahh Belinda isimli filmlerin müziklerini yapmıştır. Müzik dünyasında pek çok şarkıcının aranjörlüğünü de yapan Onno Tunç, 1996 yılında Bursa’dan Yalova’ya dönerken, 12 Ocak 1996 Cuma günü özel uçağının Selimiye köyü yakınlarında düşmesi sonucu arkadaşı Hasan Kanık ile birlikte hayatını kaybetmiştir. Cenaze töreni için kardeşi Arto Tunç'un yurtdışından dönmesi beklenmiş ve Onno Tunç ölümünden iki gün sonra (14 Ocak 1996 günü) Beyoğlu Surp Yerrortutyun Ermeni Kilisesi'nde yapılan ayin sonrası şişli Ermeni Mezarlığı'na defnedildi ve ölüm sebebi olarak kayıtlara "Kalp Yetmezliği" olarak işlendi. Sanatçının ölümünün 11. yılı anısına özel olarak bir albüm hazırlanmıştır.Bu albümde pek çok sanatçı kendi seçtikleri Onno Tunç şarkılarını seslendirdi. Onno Tunç Anısına 2007 yılında,Harun Kolçak, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Zerrin özer, Nilüfer gibi müziğin devleriyle şebnem Ferah, Sertab Erener, Levent Yüksel, Mor ve ötesi, Ceza, Emre Altuğ, Hüsnü şenlendirici, Aylin Aslım ve Zeynep Dizdar bazı Onno Tunç şarkılarını seslendirmiştirler. Sanatçının ilk eşi, Canan Ateş’tir. Ayda isimli bir kızı vardır.
---------------alıntı---------------

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol