mohamed salah

gidiyorum bu
“Salah gibi bir süper yıldızla temasa geçtik. Salah küresel bir yıldız, saygın bir futbolcu. Finansal açıdan ürünleştirme potansiyeli ile ilgili bir çalışma yürüttük, kulübümüze cazip geldi ve görüşmeler başladı. Görüşmelerin ilk aşamasında iki defa ben, bir defa İtaliano hocamız görüştü. Takım kadrosu, oyun anlayışımızı, taraftarımızı kendisine anlattım. Ertesi gün hocamız taktik detaylarla ilgili görüşme yaptı. Buraya kadar her şey akıcı geçti. 21 temmuzdan itibaren ise Finansal süreçte görüşmeleri çıkmaza sokacak istekler geldi. Salah'ın bunlardan haberdar olduğunu düşünmüyorum. İmaj hakları konusunda inanılmaz istekler çıktı. Başkanımız duracağı yeri tespit etti ve durdu. Masadan şimdilik kalkıldı.

Menajerlik yasal bir iş ve yasal bir komisyon tutarı var. O komisyon tutarının üzerine çıkmak, bir tarafıyla illegal bir şeye de karışmış olmak anlamına gelebilir. Beşiktaş'ın değerleriyse buna yanaşmamak da bence Beşiktaşlılığın gereğidir.

Yüzde olarak kulüplerin ürün gelirinin belli bir yüzdesini oyuncuya bırakma gibi bir politikası var. Onun üzerinde olan her bir talep kabul edilemez istektir. Denetleme Kurulu bunu 'Nasıl verdiniz?' diye sorar çünkü ucu açık bir rakam bu. Ya 1 milyon adet ürünleştirme aparatı satılırsa? başkanımız Geçtiğimiz sezon bir Türk kulübünün ürünleştirme icraatlarından benim de bilgilenmemi istedi. Yaklaşık 1 milyon kutu satmışlar. Ya 2 milyon kutu satılırsa ne olacak? Para Beşiktaş taraftarından çıkacak ama Beşiktaş kulübüne girmeyecek. Paranın nereye gideceğinin belli olması gerekiyor. Mümkünse bunun Beşiktaş'ın kasası olması gerekiyor. Beşiktaş'ın kullanımına açık bir para olması gerekiyor, başkasının değil. Beşiktaş taraftarı para harcayacaksa bu, yatırım danışmanının banka hesabına gitmemeli. Buna göz yummak adil değil bence.

Hiç cevap gelmemiş veya olumsuz cevap gelmiş değil, bize bir istek gelmiş durumda. Bir daha söylüyorum, kulübün bir kimliği var. Kurumsal kimliği bir tarafta bununla beraber bir de tarihsel bir kültür mirası var. O mirasın dışına çıkma şansı yoktur kurumların, özellikle de Beşiktaş'ın. Sayın Başkanın masadan kalkma sebebi bunun zarar görmemesi.

Mohamed Salah için yaptığımız son teklif, Beşiktaş'ın kulüp kimliğine zarar vermeyecek son noktada olan bir teklif. O nokta belli, teklif masada duruyor. Bu teklifi değerlendirmek isterlerse değerlendirirler."
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol