milliyetçilik

sergen yalçınla sıkıntı
anne babayı sevmek gibidir milliyetçilik. bir arkadaşınızı seversiniz canınızı bile verseniz ama tercih yapmaya kalksanız annenizi babanızı kardeşinizi seçersiniz . milliyetçilikte budur senle aynı dili konuşan aynı bayrağa saygı duyan aynı kültürden olan insanları sevmek diğer halklara göre toz kondurmamak diğer milletlerden çok daha iyisini olmasını istemek . ne zaman insanlar anne babadan değilde laboratuar ortamında üretilmeye başlar ( imkansız ) o zaman milliyetçilik biter . eğer bir engel teşkil ediyorsa sonrasını görürüz.
gitane
1789 fransız ihtilali ile dünyaya yayılayarak osmanlı imparatorluğu dahil çok uluslu imparatorlukların yıkımına neden olmuş düşünce akımı. ırkçılıktan farklı olarak diğerini yok etme düşüncesi içermez.
dingoc
son dönem cinayetlerinin moda sebebi. ayrıca sadece millet anlayışı da ayırmayarak din, mezhep farklarına kadar indiği de görülmektedir günümüzde.
konuşkankartal
kültür milliyetçiliğini ayrı tutarsak;kafatası veya kan sayımı üzerine kurulmuş bir milliyetçilik anlayışı kabul edilebilecek saygıdeğer bir ideoloji/olgu değildir.hiç kimsenin doğarken dilini,rengini,ırkını seçmek gibi bir lüksü yokken kim kime,neye göre üstündür veya alçaktır?
dingoc
dünya insanı karşısındaki en büyük engel. 1800lerden beri dünyaya bulaşan büyük bir hadisedir. akan kanın en büyük sebeplerinden.
16 karakterle olmaz ki bu is
bu güne kadar sebebini anlamadığım bir fikirdir. bir insanın sadece kendi soyu ile övünüp kendinin birşeyler yapmaması ne kadar kötü bir davranıştır. kişililsizdir. "tarihte türkler şöyleydi türkler böyleydi çine duvar ördürdük papaya yüzük öptürdük" ee şimdi durduk amerikanın bözüğünü biz öpüyoruz, israile dayılanıp dayılanıp kuyruğumuzu kıstırıyoruz, götü boklu suriye bile bize rest çekiyor. bence bu milliyetçilik adı altında saklanmaya çalışılan başarısız bir halkın çırpınması o kadar.


peşin peşin not : gelecek eksiler haklılığımın ödülleri olacaktır. bu kadarda arkadasındayım sözlerimin.
no more bets
milliyetçilik ve ırkçılık birbirinden çok ayrı iki kavramdır.
milliyetçilikte yerli malını kullanmak örnek verilebilir.
ırkçılık hitler vede stalin in yaptıklarına verilebilen bir ideolojidir.asimilasyon yapmaktır.milliyetçilikte kötü bişe değildir.milliyetçiliğin kimseye zararı yoktur.nasıl ki ülkede ,kemalizmi,dini.solculuk kötü kullananlar olmuşsa aynı şey milliyetçilik içinde geçerlidir.eger şu dönemde herkes M.KEMAL ATATüRK üN gösterdiği milliyetçiliğe sahip çıksaydı kendi uçagını yapan bir devlettik en basit örneklemeyle.
anlayamaz kimse bu aşkı
dünya küçülmesi ve ülkelerin çok kültürlü hale gelmesiyle etkisini kaybetmeye başlayan kavramdır. ben buna çok inanırdım evvelinden, ancak görüyorum ki sadece insanları ortak bi şey etrafına toplamak amacıyla ortaya atılmış zamanında, ancak artık birleştirmekten çok ayırmaya yönelik. bunun yerine insancılık desek, hümanizm desek çok daha birleştirici olacaktır.
hastakartal
Dünyada şu ana kadar çıkmış savaşların %90 'ının ana sebebidir. Küreselleşen dünyayla birlikte, ileriki nesillerde ilkel duruma gelecektir. Tabi bu tahminim çok ileriki nesiller için geçerli.

Vatanını sevmek, topraklarını sevmek, kültürü sevmek olarak olumludur ve zararsızdır. Ama iş milyonlarca insanı aynı kefeye koyarak, türk insanı muhteşemdir, türkler şöyledir veya ingilizler süperdir, ingilizler berbattır gibi genellemeler yapmaya getirildiğinde dünyanın bağnaz insanları peşine takmaya en müsait düşüncesidir.

O nedenle tarih boyunca ortaya çıkmış en psikopat liderler bu akımdan yararlanmışlardır, bu düşünceyi bağnazlıkla harmanlayıp kitleleri fanatik şekilde peşinize takma şansınız '' eğer halkınızın eğitim seviyesi düşükse '' oldukça yüksektir.

Irkçılıkla milliyetçiliği karıştırdığımıda düşünmeyin ayrıca, milliyetçiliğin bağnaz insanları fanatikleştirdiği versiyonu zaten ırkçılık olarak adlandırılır.

Edit : Yazının en başına ''akım ortaya çıktıktan sonra'' kelimelerini ekleyerek okuyabilirsiniz, haliyle olmayan akımın çıkarttığı savaşları o kümeye dahil etmek istemedim ilk insana kadar gitmeye gerek yok .
yazık oldu süleyman efendiye
Kardinal Richelieu'nin stratejisiyle Fransa'nın, Otuz Yıl Savaşları'nda mezhepdaşları yerine protestanların yanında yer alması sonucu Avrupa'da gelişen ve sonrasında diğer kıtalara yayılan siyasi akım. Haliyle savaşların %90'ının çıkma sebebi falan değildir.
Daha ayrıntılı bilgi için kitap okumanızı ya da -benim gibi- 5 yıl eğitim almanızı öneririm. Hayırlı ramazanlar...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol