hakan günday

oyunbozan
yeraltı edebiyatının türk yapımını karşımıza sundu. sundu diyorum çünkü artık popüler kültürü memnun etmek için tarzını ve aforizma yapısını değiştirmeye başladı. paragraf başlarına dikkat edin. yeraltı edebiyatının sadece aforizmadan ibaret olmadığını bilin. çok iddialıyım kendisini en az ikiyüzbin kişiyle tanıştırmışımdır hatta ilk yüz okuyucusundan biri olarak üstünde hakkım olduğunu düşünüyorum. piçi film yapma elimizde rakıyla sinema salonlarına gidip hüsrana uğrama güzelim piçi hiç etme.
nickbulmakdanezorişmiş
O çok sağlam yazarlığının yanı sıra tam bir quote adamı gibidir benim için. Eğer kitaplarınızda güzel cümlelerin altını çizmeyi seviyorsanız Hakan Günday'ın cümlelerinin altları bayağı çizilecek sanki. Benden bi kaç alıntı şöyle:

''Zor değil dedi kendi kendine. İnsanları anlamak zor değil. Hepsinin de doğum izleri gibi karakter izleri var sağlarında sollarında. Biraz dikkatli bakmak yeter. Haritalara benzerler. Ölçeklerinin nerede yazıldıklarını bulana kadar korurlar esrarlarını. Sonra bir güneş kadar bilinir hayatları. Sarışınlara benzeyen hayatları. Güzel ama aptal hayatları.''

''Bir insan ya gitmek ister ya da kalmak. Gidenler üzüntüyü çarşaf yapıp üzerine yatar ve o çarşafın üzerinde bin bir zevk içinde hayatla sevişir. Kalanlarsa vasat hayatlarını, bir ürünün taban ve tavan fiyatlarına benzeyen taban ve tavan duygular içinde yaşayarak yerleşik düzenin sokak lambaları haline gelir.''

''... belki bir hakimin karşısında değillerdi, ama yine de önünde diz çöktükleri bir hayat vardı ve o da sessizliği yalvarmanın bir biçimi olarak öğretmişti onlara.''

huzun kovan kartalı
kinyas ve kayra ile tanıştıktan sonra bütün kitaplarını bir nefeste okumak istediğim yazar.şu an piç safhasındayım.bitmesin isteyip iki üç kitapla birden okuyorum.onu da en sona bırakıyorum.böylece daha çok sabırsızlanıyorum.salakça gelebilir ama gerçekten bu oyunu oynuyorum.
ö.k.b
türkiye'de yeraltı edebiyatının önemli isimlerinden sayılmakla beraber kendisi kabul etmemektedir.türkiyede ki yeraltı edebiyatı tanımlaması da zira sıkıntılıdır zaten.eserleri gayet başarılıdır,örnek alınmalıdır.
leia
okunması gereken yazarlar arasında şu sıralar en başta olması gereken yazardır.bir çok kişi tarafından chuck palahniuk çakması olduğu söylense de abartmadan yazıyorum bence ondan çok daha iyi.özellikle kinyas ve kayra okumadan ölmeyin!
ayrıca 2011 yılında az adlı kitabı da yayımlanmıştır.
oyunbozan
beyni siken, ulan dedirten, kitapları okunmadan ölünmemesi gereken roman yazarı.



kimdir;

29 mayıs 1976 da rodos ta doğan yazar hakan günday ilköğretimini brüksel de tamamladı.

ankara da tevfik fikret lisesi ni bitirdi ve daha sonra hacettepe üniversitesi edebiyat fakültesi fransızca mütercim tercümanlık bölümü nde üniversite eğitimine başladı.

ertesi yıl universite libre de bruxelles in siyasal bilimler bölümüne geçti. sorna ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi nden girdi.

kitapları sırasıya ;

kinyas ve kayra
zargana
piç
malafa
azil
ziyan.
oyunbozan
bir hakan günday okuyucusu olarak merak edip okuyacaklara tavsiyeler,

önceliği piç adlı kitabına verin, hemen arkasından zargana, malafa, azil ve ziyan olmalıdır.

kinyas ve kayra adlı kitabını en sona bırakın, kinyas ve kayrayı okuduktan sonra tüm benliğiniz alt üst olacağından, sevenlerinizden uzun bir süre sizden ayrı kalmasını sağlamalısınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol