6-7 eylül olayları

dingoc
konya'dan gelen 4 kamyon insan ve o güne kadar hiç bir gazetenin ulaşamadığı 128.000 basım sayısı ile basılan gazetenin [ybkz]swh[/ybkz] [ybkz]swh[/ybkz] baş kahraman olduğu insanlık dışı saldırı.
dingoc
üzerinden geçen 57 yılın, acısını dindirmediği talan. hatta geçen günler daha da ayırdı bu güzel memleketin insanlarını birbirinden
kerami pestenkerani
kofti bir gazetenin "atamızın evi bomba ile hasara uğradı." manşeti hadiseyi tetiklemiş, kıbrıs türktür derneği organize etmiş; istanbul'u istanbul yapan, o gıpta ile baktığımız "istanbul beyefendisi"nin yaratıcılarının şehirden sürümü hızlanmıştır. şimdi ise aziz şehrin iskeletini "istanbul'un yolunacak kazı çok. keh keh keh!" deyip voliyi vurmak için sivas'tan, malatya'dan, erzurum'dan, diyarbakır'dan, konya'dan, kayseri'den gelen sırtlanlar oluşturmakta.
avcarlıçürük
http://bianet.org/bianet/toplum/149697-6-7-eylul-oncesi-sonrasi
http://bianet.org/bianet/toplum/149700-6-7-eylul-olaylarinda-basinin-rolu

58 yıl geçmiş. ülke bir adım bile ilerlememiş. basın aynı basın; iktidardaki kafa, aynı kafa.


--spoiler--

Basın 6 – 7 Eylül olaylarının ardından ilan edilen Sıkıyönetim ile daha fazla baskıya maruz kaldı. Sıkıyönetim Komutanlığı'na getirilen Nurettin Akmaz diye bir Paşa vardı. Olayların ardından bu Paşa istanbul'daki gazetelerin sorumlularını, yazı işleri müdürlerini ve sahiplerini çağırarak bir toplantı yaptı. Bu toplantıda gazetecilere ipe sapa gelmez 10 maddelik 'talimat listesi' verdi. ilk madde : Haberler bundan sonra (vurgula: zeka ışığı) altında yapılacak. ikinci maddeye göre de olayların (vurgula: komünistler tarafından çıkarıldığının anlaşılacağı haberler) yapılacak. Sıkıyönetim ile keyfi sansür ve gazete kapatmalar arttı.

--spoiler--

gidiyorum bu
1934 trakya olayları, yirmi kura ihtiyatlar ve varlık vergisi ile birlikte bir bütün olarak değerlendirilmesi gereken hadise. elbette dileyen ilk ikisi için filminin yapılmasını yahut dizisinin çekilmesini bekleyebilir. bizim muhatabımız okumayı sevenler.
dingoc
suriye'de, mısır'da ölenler için gözleri çeşme olanların; umursamadığı olaylardır. niye çünkü ölenler gayri müslimdi. niye büyük ihtimal öldürenler; umursamayanların dedeleri idi.
artin
utanç günleri.

"On beş gün önce omuzlardaydım.''

On beş gün önce gol attığımda omuzlardaydım. O gün ise kayalar ve boya tenekeleriyle karşılaştım. En kötüsü harçlık verdiğim çocuklar evime saldırdı. Evde ne pencere, ne kapı kalmıştı. Kızlarım küçüktü onları öldürmeye kalktılar. istanbul’dan Emniyet Müdürü evime geldi. Gece gördüğü manzara karşısında 'Aman Allah’ım' demişti. Çok sordular kim yaptı diye ama o gün de söylemedim, bugün de söylemeyeceğim."

Lefter Küçükandonyanis

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol