genellikle belli bir yaşı geçmiş ya da "aşk" diye adlandırılan olgudan büyük kazıklar yemiş kişilerin tercihidir. aşk evliliği de içinde mantık barındırabilir, ama aşk bazen insanların gözünü kör eder ve aldıkları kararları mantık süzgecinden geçirmesini engeller. aşkın bir ömrü olduğu da bir gerçek olduğuna göre böylesi bir ihtimalde aşk bittiğinde geriye kalan tek şey sürdürülmesi imkansız bir evliliktir.
mantık evliliği bu durumdan farklı olarak evlilik öncesi bütün detayların değerlendirilip, mantık süzgecinden geçirilmesi sonucu yapılan evliliktir. fakat bu evlilik türündeki temel problem değerlendirme yapılan özelliklerin kişilerin geçek karakterlerini ne kadar yansıttığıdır. bu da sanırım o kişiyi iyi tanımakla alakalı. yani mantık evliliği dahi yapılacak olsa, evlenilecek kişi iyice tanınmalı ve değerlendirme buna göre yapılmalıdır.
tam olarak tanınmamış insanla ve sadece dışarıdan bakıldığında mantıklı göründüğü için yapılacak evlilik bir çeşit "ya tutarsa" evliliği olacaktır. ama evlilik kurumunun önemi düşünüldüğünde bu şekilde bir mantıkla yapılan evlilik pek çok olumsuz sonuçlara yol açabilir. böylesi bir durumda ya zehir olan bir hayat ya da aile ortamından yoksun büyüyecek çocuk ya da çocuklar gündelik hayatta sıklıkla görülen birer gerçekliktir.
sonuç olarak demem o ki; mantık evliliği yapılabilir ama yapmadan önce iyi değerlendirilmeli ve tüm sonuçları gözden geçirilmelidir.
benim eyyorlamam bu kadar, hadi hayırlı işler.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?