unutulan nokta şu, misal bir şehirden bir şehire okumak için giden genç insanlar o şehire bile alışmakta zorluk çekerken, şili'den, brezilya'dan, dünyanın farklı yerlerinden gelen adamların. yeni bir ülkeye, dile, kültüre, takıma, sisteme uyum sürecinin ne olacağıdır. İş değiştirdiğin zaman yeni masana alışman 15 gün alır diye bir söz vardır.
Özellikle devre arasında 6 ay için kiralanan futbolcuların bir diğer zorluğu sezon başı antreman yapmamaları, takımın oyun yapısına , takım arkadaşlarının özelliklerine yabancı olmalarıdır.
bu oyuncuları üzerinde baskı ve sıkıntı oluşturacaktır. Aidiyet duygusu yanlış anlaşılmış anladığım kadarı ile, misal 6 ay sonra ülkene döneceğini bilerek bir yabancı ülkeye gidersen , oraya uyum sağlamak yerine günleri sayarsın dönmek için , oraya adapte olmaya çalışmazsın.
Tabii burada tombaysson'un dediği gibi iş biraz oyuncuda bitmektedir, ama yurt dışında yaşamış biri olarak bir adaptasyon süresinin olduğu kesindir. Bu süreç kişiye ve ortama göre değişir.
durum bundan ibarettir. Tüm bunları topladığımız zaman sonuç, kiralık olarak gelen futbolcuya zaman tanınması ve adaptasyon sorunun aşılması için ona yardımcı olunması şarttır.
ama yinelediğim gibi, yangından mal kaçırır gibi "aman biz şimdi kiralayalım gerisi allah kerim" mantığı yanlıştır, bu anlaşmalar yapılırken satın alma opsiyonları minimuma indirilmelidir.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?