türkiye'deki misyonu bir, direnirse iki seçim olacak olan parti.
uzun bir öngörüdür. arzu eden direnir okur.
akp, mhp ile açık bir şekilde görünüyor ki bir anlaşma yaptılar. mhp'nin ya da bahçeli'nin bu anlaşmadan karı meral akşener'in partiyi olağanüstü kurultaya götürmemesini sağlamak sözüydü. bunun karşılığında mhp, akp'nin istediği birkaç meseleyi meclisten geçirecekti, son dönemdeki şeyler herkesin malumu zaten.
biraz daha geriye gidelim.
son seçimde, türkiye'nin hepsini türk varsayan mhp, insanlık tarihinde yeri olmadığını varsaydığı kürtler tarafından milletvekili sayısı olarak geçilmiş, rezil kepaze edilmiş, un ufak olmuş, hdp topu eline vermiş gidin şu en köşede çift kale maç yapın demiş, utancından istifa etmesi gerekenler dışında herkes birer keder sigarası yakmıştı.
durumu akp ile ittifak sağlayarak kurtarmaya çalışan mhp, kendi tabanını iyi bir oranda akp'ye kaptırmışken, bahçeli'ye direnen hatırı sayılır kesimi de kaybedebileceğini hesaba katmadı ama akp planlarını ince yapıyordu, çünkü türkiye'nin siyasi strateji oluşturma lideri akp'dir. bu konuda çok başarılılar.
mhp tabanının desteklediği, arzuladığı isim olan merak akşener'in, mahkemeden mhp kurultay'ına iptal kararı gelince partideki geleceği tamamen bitmiş oldu.
peki sonraki aşama neydi?
devlet bahçeli rahatlayacak muhalefeti kalmamış olacaktı, meral akşener yeni ve güçlü bir parti kuracaktı, herkes mutlu ancak akp daha bir mutlu.
büyük ihtimal oy bölünmesi ile barajı geçemeyecek olan bir mhp engeli ortadan kalkacak, böylece akp kimseye bir söz vermek zorunda kalmadan meclisteki çoğunluğu sağlayacak.
peki ama kendi tabanındaki bıkkın isimlerin kaçma ihtimali?
akp kendi tabanının da inceden inceye söylenmeye başladığının farkında, her seçim öncesi kemik %30-%35 oyuna bir şekilde oy katan akp, bu kez kendi kemik oyundan da çekiniyor. bu kadar kabuk değiştirme merakı da buradan geliyor zaten. kendi tabanı nereye kayacak?
yıllardır yıprattığı ve hepsinden kazandığı chp, mhp ve hdp oyları, oralara geri dönemez. sadece kendisi gibi yeni bir çıkış arayan iyi partisi var seçenek olarak.
fakat bu da düşünülmüş bir şey. elinde çok güzel bir koz var, fetö.
doğrudur yanlıştır önemli değil, ancak yıpratmak için, en azından günümüzde güzel bir yöntem.
iyi parti, mhp'yi bölecek kadar güçlünmesine izin verilecek, akp'yi sarsmayacak kadar yıpratılacak.
söylentiler, hükumet tarafından yöneltilmeyen fetö suçlamaları vs seçim süreci başlayana kadar ara ara verilir. medyada ince, çok takibi yapılmayan, ancak fikir yaratacak ara ara birkaç karalama haberi yapılır. seçim süreci başlayınca duruma göre meydanlarda tayyip erdoğan bizzat fetö ile suçlamaya başlar, o zaman gelene kadar mhp ve iyi parti zaten oylarını bölüşmüş olur.
bu yüzden iyi parti'nin türkiye'deki misyonu bir, direnirse iki seçimdir.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?