takım içi ücret dengesi

dingoc
bir spor kulübünün, ilgili branşta ki takımının oyuncularının aldığı ücretlerdir. birbirine yakın olması önemlidir. takım içi denge böylelikle kurulur genelde. takımın önemli oyuncularının diğerlerine göre fazla ücret alması ise doğaldır, zira ücreti yüksek olan bu oyuncular, takımlarının zaferlerinde önemli rol oynarlar. takımın zaferlerinde, onların imzası daha belirgindir.
dingoc
fikret orman başkanlığındaki beşiktaş yönetiminin dikkat ettiği en önemli dengelerdendir ve öyle de olmalıdır.
---------------alıntı---------------
Bir kaç hafta önce ibrahim Altınsay’la görüşme fırsatımız oldu. Her ne kadar son durumda kendisine kızdımsa da, söylediği ve bu kulübü yoluna koyacak tek formül açık ve netti. “Beşiktaş’a Beşiktaş’ta oynamak için can atacak topçular lazım. Yabancısı da yerlisi de büyük kulübe geldiğinin farkında olacak ve yakaladığı fırsatı değerlendirme güdüsüyle normalde Beşiktaş’tan isteyeceğinden daha az paraya Beşiktaş’ta oynamaya koşarak gelecek, çıkış yolu budur” dedi…

şimdi bu üstteki fikre karşı olan varsa, yazının devamını okumasın. Nitekim benim savunacağım fikir de buradan devam ediyor. Altınsay kendince haklı, bence haksız nedenlerle gitti, ama yönetim de, başkan da ilk günden bu yana bu fikir üzerine yürüyorlardı ve doğru olan da buydu. Biz de şu ana kadar olan projelere elimizden geldiğince, cüzdanımız yettiğince destek olduk ki, kulüp doğru olduğunu düşündüğümüz bu yola girsin. Bu ne demek? ibrahim Toraman Beşiktaş’a gelecekse, artık 2M Euro konuşamayacak, 1,5M TL’ye evet derse gelecek, yabancı topçu italya’da, fransa’da 500 bin Euro’ya oynarken Beşiktaş’a geldiğinde 1,4M Euro istemeyecek, isterse teşekkür edilecek ve kendisine ederi olan 500 Bin Euro’dan fazlası verilmeyecek. Kayseri’de 1 Milyona oynayan adam Beşiktaş’tan 3 istemeyecek, 1 Milyon’a gelirse eyvallah, Fener 2 verdi de ona gittiyse yine eyvallah canı sağolsun denecek…

Neticede Beşiktaş’ın bütçesi ve Beşiktaş’ın topçularının ederi bellidir. Beşiktaş’ın bugünkü derdi Alves’lere, Sidnei’lere ve dünya piyasasında ederi yıllık 600 bin Euro’dan fazla olmayan topçulara yüksek bonservis ve 2 Milyon Euro maaş gibi astronomik fiyatlar ödemesidir. Bugün Beşiktaş’ın maaş bütçesiyle ortalama her Avrupa kulübü Avrupa’da ciddi futbol seviyesine geliyorsa, problemin ne olduğu ortadadır. Bu yönetim de bu işi düzelteceğini belirtmiştir. Buraya kadar yanlış bir şey yok…
---------------alıntı--------------- [ybkz]swh[/ybkz]
no more bets
adamlar profosyenel bizim amatör ruhu yakalmamız lazım oda yeteneklı genc oyuncular ve altyapının harmanlanması ile olur.o takıma da taraftar sonuna kadar sahip çıkaçak. gidenlerin yolu açıkolsun.Hiç biri bu klübün altyapısından yetişmiş veya ben profosyenelim ama beşiktaşlıyım dememişler.kendileri inöneye geldikleri zaman da alkışlarız olur biter.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol