takımımızın sembolü kara kartal 'ın isim babası sayılabilecek beşiktaş aşığı balıkçı.
---------------alıntı---------------
son iki sezonun şampiyonu beşiktaş, 1940-1941 sezonuna gençleştirilmiş ve yenilenmiş kadrosuyla girer. haftalar ilerledikçe puan farkını açan beşiktaş, ligde liderliğini sürdürmektedir. bitime 5 hafta kala rakip süleymaniyedir. 19 Ocak 1941 pazar günü semih duransoyluun hakemliğini yaptığı şeref stadındaki maça beşiktaş şu kadro ile çıkar: Faruk, Yavuz, ibrahim, Rıfat, Halil, Hüseyin, şakir, Hakkı, şükrü, şeref, Eşref.
O sezonun genelinde olduğu gibi, Beşiktaş yine başarılı bir oyun ortaya koyar. Maçın ikinci yarısının ortalarıdır. Beşiktaş takımı farklı önde olmasına rağmen rakip kaleye bitmek tükenmek bilmeyen hücumlar gerçekleştirmektedir. işte o sıralarda Beşiktaşın akın yönü olan şeref Stadının Atatürk panosu bulunan tarafındaki tribününden bir ses yükselir: Haydi Kara Kartallar. Hücum edin Kara Kartallar... şeref Stadını dolduran binlerce taraftar ve maçı takip eden gazeteciler, çınlayan sesle donup kalmıştır. Son derece isabetli bir benzetmedir o anda yapılan. O sezon rakiplerini ezip geçen Beşiktaşlı futbolcuları Kara Kartaldan, oynadıkları futbolu Kara Kartal gibi hücum etmekten başka bir şekilde tarif etmek mümkün değildir. Tribünlerden gelen sesin sahibi Mehmet Galin isimli bir balıkçıdır.
Voleci şeref lakabıyla maruf şeref Görkeyin voleyle attığı 3 gol ve kaptan Hakkı Yetennın, şakirin ve şükrünün birer golüyle sahadan 6-0 galip ayrılırlar.
Bu maçın ardından, Beşiktaşın sembolü Kara Kartallar olmuştur.
---------------alıntı---------------
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?