ağrı kesicilerin ağrı kesmediği gerçeği

glnr1903
burası doktor/eczacı dolmuş dedirten tespittir.[ybkz]swh[/ybkz]

kesiyordur efenim, hem de mükemmel bir şekilde. zira bunların testleri yapılmaktadır deneklerde.
şöyle söyleyeyim. bir ilacın etkisinin psikolojik olup olmadığına dair kör deneyler yapılır. yani bir grup hastaya etkin maddeli ilaç, kör deney grubuna da sadece nişastadan oluşan tabletler verilir. ve anlamlı bir iyileşme varsa deneklerimizde o ilaç piyasaya sürülür. bir ilacın piyasaya sürülmesi göründüğü kadar kolay değildir. maliyeti hayal edemeyeceğiniz düzeydedir. 900 milyon dolar gibi bir meblağdır yeni bir ilacı piyasaya sürmenin bedeli.

ayrıyeten ağrı bir hastalık değil, semptomdur. yani belirtidir. ağrıyı kesmek semptomatik yani geçici bir tedavidir. aslolan ağrının nedenini bulup onu tedavi etmektir. örneğin diş ağrısı muhtemel bir apsenin belirtisidir. apse arttıkça ağrı dayanılmaz boyuta gelir ve ağrı kesiciler işe yaramaz. en azından öyle sanılır. bu yüzden antibiyotik kullanınca ağrı geçer. tabii tek başına antibiyotik yetmez ağrıyı kesmek için, o zaman anlarsınız ağrı kesicinin ehemmiyetini.

(i: edit: ağrı kesicilere tolerans gelişmez bünyede. yani ağrınız artmadığı takdirde daha kuvvetli ve yüksek doz kullanmanız gerekmez. bu yanlış bir inançtır. tolerans antidepresanlarda falan gelişir.)
dingoc
ilaç firmalarının istediği durumdur. zira ne kadar çok ilaç o kadar çok para. eskiden ağrı kesici mi vardı?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol