tekirdağ da yaşamak

majesty1903
tekirdağa çok gidip gelmemiş bir trakyalı olarak, gittiğimde soğuk,cansız,bitkin bulduğum şehir. ayrıca denizi olupta bu denizi -şehri daha yaşanır kılmak adına-
kullanmayı becerememiş olandır..
dingoc
tekirdağda yaşamak insan sevmektir bi kere, her şehirden farklı oalrak tanı tanıma herkese selam vermektir.
nabuyusun be dayı diye sorana, iyi be dayı sen nbauysun demektir.
bol içki demektir, deniz kıyısnda,ormanda,tepede içmek demektir.
yazları deniz demektir. kışları kar demektir.
tekirdağda yaşamak peştemalcı caddesinden çıkıp, çınarlıda çay içmektir. asla soğuk, cansız değildir bu şehir. 81 vilayetin en canlısı demesemde, muhakkak ilk şehirlerdedir.

gelip bi rakımı içen adamın aklının kalacağıdır
fozhan
rakının vatanında, menbağında yaşamak güzel olsa gerek, böyle çeşmelerden falan gürül gürül akıyodur mübarek *
blackwhitedeathlife
tekirdağda yaşamak güzeldir. sıcacık bir şehirdir burası ve tabi bu şehri böyle sıcak yapan en büyük etken aslında o sımsıcak ve oldukça dostcanlısı olan insanlarıdır. insanın aradığı iç huzuru bulabileceği ender şehirlerden birisidir tekirdağ, büyük şehirlerin kaosundan, hengamesinden uzakta olsada öyle cansız ve hareketten uzak bir yer olduğunuda düşünmeyin, tekirdağ merkezi haftanın 7 günü çarşı ile sahil arasında mekik dokuyan insanlarla doludur. aah ah. ne güzeldir o sahilde bira içmek yada sandal kiralayıp sevgiliyle birlikte kürek çekmek avşa ya doğru. burada rakı belki çeşmelerden akmaz ama en küçük bakkal dükkanında dahi bulabilirsiniz. dilerseniz rakıyı üretildiği mey içki tekirdağ rakı ve şarap fabrikasının girişinde bulunan satış reyonundanda alabilirsiniz. zaten eğer yaz mevsiminde gitmişseniz fabrikayı bulmanız hiç zor olmaz havadaki anason kokusunu takip etmeniz yeterli olacaktır. her yıl haziran ayında kiraz festivali adında yaklaşık bir hafta süren bir festivali düzenlenir konserler falan olur, bu festival boyunca merkez sahil şeridinde tabiri caizse iğne atsanız yere düşmez. liman boyunda rakı içip balık yiyebileceğiniz balık restoranlarıda bulunur. bunların arasında tavsiye edeceğim restoran ilhan balık restranıdır. tekirdağ köftesi deyince ise gidilecek tek yer vardır o da özcanlar köftecisi. burada yediğiniz köftelerin tadını birdaha unutabileceğinizi pek sanmıyorum. gidilesi yerlerinden biride tekira alışveriş merkezidir buradaki mağazalarda aradığınız hemen hemen her markadan ürünü bulabilirsiniz. ayrıyetten 7 salonlu sinema ve bowling salonuda bulunur. ilçelerinden çorlu ve çerkezköy sanayi yönünden oldukça gelişmiştir, buralarda yaşayanlar bu ilçelerde bulunan fabrikalarda çalışarak geçimlerini sağlarken şarköy, mürefte ve marmara ereğlisi halkı ise denize olan kıyıları sayesinde çoğunlukla balıkçılık çiftçilik ve iç turizmden geçimlerini sağlarlar. daha iç kesimlerde kalan malkara ve muratlı ilçelerinde ise geçim kaynağı büyük çoğunlukla çiftçiliktir.
konuşkankartal
Akşamları sahil kenarında genç kızların rahat bir şekilde çekinmeden yürüyebilmesi, yaşlılarının karı koca çay içmek için üşenmeden çay bahçelerine doluşması, kem ve kıskanç gözlerle ne yaptığınızı gözlemleyip çemkirmeyi bekleyen insanların olmadığı bir yerde yaşamaktır..ayrıca ucuzdur ve ulaşımı kolaydır.bir araç ile istediğiniz yere gidebilirsiniz.
semizotu
trakya birleşse merkezi Edirne olmalı diye düşündüren tümce..Tekirdağ deniz opsiyonunu hiç değerlendiremeyen bir şehir bence..festival dediği meydan konseri,köfteci burda da var,balık denize nazır değil ama lezzetli..63bin nüfusla bu şehir bunları yapabiliyorsa sadece çorlu'suyla Tekirdağ kendini göstermeli dedirten tümce..Doğu nun Parisi,kuzeyin bilmem nesi diye reklamını yapan şehirleri örnek alıp harekete geçmesi gereken şehirdir Tekirdağ..sönmüş bi volkan olmaktan kurtulmalı bence..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol