Bugün vefat etmiş olan, 1942 doğumlu akademisyen.
kendisi yönetim bilimi'nin amentüsü sayılabilen "Yönetim" adlı eserin de yazarı olup, kendisinin bu eseri Mülkiye sıralarında "das yönetim" olarak anılmaktadır.
1983 yılında sıkıyönetim yasası'nın amir hükümleri gereğince akademisyenlik görevinden alınan ve 1990 yılında bu görevine tekrar dönen Kurthan Hoca, Sabah ve Hürriyet gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. 1999 yılında Yök yasasında yapılan yeni bir düzenlemeyle mülkiye'deki görevine dönmüş, yönetim bilimi dersleri vermeye başlamıştır.
argolu ders anlatımı ve derslere misler gibi alkol kokusuyla gelen hocamızın nesilden nesile aktarılan en bilindik anısı, bir öğrenciyle pisuvar başında girdiği dialogtur. Pisuvarda ellerini duvara dayamış halde hacet gideren hocaya bir öğrencinin neden bu şekilde yaptığını sorması üzerine, hoca bu durur mu yapıştırmış cevabı[ybkz]swh[/ybkz]: "(i: doktor ağır kaldırma dedi)"...
ayrıca kendisi "galatasaray aristokrasiyi, beşiktaş proletaryayı, fenerbahçe burjuvaziyi simgeler" diyerek biz beşiktaşlıların hislerinin şahane bir tercümanı olmuştur.
kurthan fişek
herhalde bu coğrafyada görüp görebileceğimiz en renkli yönetim bilim profesörüydü. onun gidişiyle mekteb-i mülkiye nokta santraforunu kaybetmiştir. çarşamba sabahı 10.30'da sbf'de tören yapılacağı ve öğle namazını takiben kocatepe'den cenazesinin kaldırılacağı haberi geldi.
güle güle kurthan hoca.
güle güle kurthan hoca.
öğrencilerinden biri de abdullah öcalan'dır bu sıfırcı hocanın.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?